maandag 13 mei 2013

De kleine dingen die er niet zijn

Muziek. Een veelbesproken en bewogen onderwerp. Iedereen heeft er een mening over en er is een verschuiving van ‘echte muziek’ naar ‘het artiest zijn’ geweest. Tegenwoordig ben je dat pas als je de X-factor bezit. 


Videoclips worden spectaculairder en draaien allang niet meer om de muziek zelf. De artiesten spelen vaak de hoofdrol en de clip is tot in de puntjes verzorgd. Editingprogramma’s worden steeds geavanceerder en de branche voor special effects staat niet stil. Want ja, de videoclips zijn heus niet allemaal echt!

Een green screen is heden ten dage bijna niet meer weg te denken in de videoproductie. De artiesten dansen/zingen/rappen en alles wordt digitaal bewerkt. Voor de communicatiebranche natuurlijk ook erg interessant, want wat weten wij nou van dat hele editing gebeuren!? Niet alles wat wij zien is daadwerkelijk bij de opname aanwezig. Maar het is zó mooi gemaakt, dat wij haast denken van wel. Vaak wordt hier dan ook niet bij stilgestaan.
Vandaar dat ik jullie kennis wil laten maken met de wereld van VFX (visual effects) en 3D. Zie hieronder een breakdown van verschillende muziekvideo’s die een buitenlands bedrijf bewerkt heeft.
 
 
Om al het hierboven uitgelegde nogmaals visueel te maken, zie je hier een 'echte' en 'neppe' video onder elkaar. See the difference!
 

En, wat vinden jullie ervan? Hoeveel ervaring/kennis hebben jullie met 'visual effects'?

5 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Leuk he Gianni!:) Had je er zelf al ervaring mee? Kende je het al?

      Verwijderen
    2. wist er wel iets van ja... maar die filmpjes zijn echt cool! :D

      Verwijderen
  2. Thanks for your comment... and yes, we can follow each other... so I did it now ( GFC, bloglovin ) ! :)
    www.styleofdarina.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat kunnen ze veel met zon programmaatje!

    BeantwoordenVerwijderen